Foto: Bildbyrån

Med 15 säsonger i klubben och en spelstil som gjord för ett SM-slutspel kommer Jimmie Ericsson bli ett stort avbräck för Skellefteå i kampen om SM-guldet. Men själv vill han inte ge upp säsongen.

Det var i en duell med Joonas Jalvanti i matchen mot Luleå som Ericsson föll till isen efter att hälsenan gått av. Han bars direkt ut från isen och fördes till sjukhus. Nu är hälsenan ihopsydd, och Ericsson vägrar ge upp säsongen.

”Nu är det kanske ett tag kvar innan jag spelar match, men det ger inget att ge upp. Det har jag ingenting för”, säger han till Sportbladet. ”Det ger ingenting för mig att säga att säsongen är över redan nu. Jag vet att det ser jävligt mörkt ut och omöjligt, men jag ser ingen anledning att ge upp säsongen.”

Klubbläkaren Erikki Venäläinen som genomförde operationen säger att det kommer ta flera månader innan Ericsson kan stödja på foten. Nu vill lagkaptenen istället hjälpa till med andra saker kring laget. Tidigare idag följde han lagets träning från läktaren.

”Jag ska vara så mycket som möjligt runt laget. Alltid finns det något man kan göra för att hjälpa till och det tänker jag göra.”

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
alexander@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här