Mycket hockey har det spelats under helgen, vi har plockat upp och samlat nyheter kring vad som har hänt i våra svenska hockeyligor under den gånga helgen. 

SHL

Det är fortsatt kämpigt för Leksand som under lördagen åkte på lagets fjärde raka förlust mot Luleå och Leksand har nu endast 2 segrar på lagets 15 senaste matcher.

Oskarshamn tog en viktig seger på hemmais mot Färjestad med 3-2, det var även en revansch för hemmalaget då Oskarshamn förlorade med hela 12-0 senast lagen möttes. Denna seger gjorde även att laget nu lämnade jumboplatsen i SHL och överlämnade den platsen till Leksand.

Luleå gick i och med sin seger upp i delad serieledning tillsammans med Frölunda som även de vann sin match under lördagen på bortaplan mot Linköping med 4-1.

Djurgården bröt sin förlustsvit hemma på hovet när laget vann med 3-2 mot Växjö. Djurgården hade inför matchen förlorat sex matcher i rad och halkat ner från den första plats laget hade tidigare till en mittenplacering. Dick Axelsson gjorde hemmadebut för Djurgården i matchen och stod för 1 mål och 1 assist i sin premiär.

Hockeyallsvenskan

Modo och Björklöven fortsätter imponera i toppen av hockeyallsvenskan. Modo besegrade Karlskrona på bortaplan med 5-2 och Björklöven tog sin sjätte raka seger hemma mot Kristianstad med 3-1.

Det går fortsatt tungt för AIK som under söndagen förlorade på hemmaplan med 4-1 mot Tingsryd. Nya tränaren Bobo Simensen som inledde direkt med vinst har nu två raka förluster och ”bobo-effekten” som AIK ville få ut av tränarbytet uteblev återigen. AIK ligger fortsatt sist i hockeyallsvenskan och har nu sex poäng upp till närmaste laget framför i tabellen.

Mora lyckades äntligen bryta sin förlusttrend och efter åtta raka matcher utan seger kom så äntligen tre poäng när Mora vann med 6-5 på bortaplan mot Almtuna. Brant Hurris avgjorde för Mora när när det återstod 1 minut och 55 sekunder av matchen och i och med segern klättrade Mora förbi Södertälje och Almtuna upp till en 11:e plats.

Timrå tog en viktig hemmaseger med 3-1 mot toppkonkurrenten Karlskoga och hakade därmed på i toppen. Det är nu fyra lag Timrå, Karlskoga, Modo och Björklöven som har dragit ifrån övriga lag i tabellen.

Hockeyettan

Kiruna IF tog en viktig seger mot Lejon med 2-0 och med den segern kopplade Kiruna IF ett grepp om den femte och sista platsen till Allettan från hockeyettan norra. Östersund fortsätter imponera i norra serien, laget vann på bortaplan mot Kalix och leder tabellen efter 15 omgångar.

I den östra serien så mötte bottenlaget Enköping serieledarna Visby/Roma och det var Enköping som chocköppnade och ledde med 3-0 efter första perioden. Visby ryckte upp sig i andra perioden och vände på steken och efter två perioder stod det 5-4 till Visby/Roma. Resultat stod sig matchen ut och bortalaget kunde lägga på ytterligare tre poäng på kontot och toppar därmed fortfarande tabellen.

Södra och västra serierna hade matchledigt under helgen.

SDHL

Linköping hade laddat upp för att slå publikrekordet i SDHL under helgen. Laget skulle på söndagen ställas mot Luleå/MSSK och tanken var att hemmalaget skulle ta över publikrekordet för en match i SDHL från just bortalaget. Luleås publikrekord för en SDHL match ligger på 6220 personer. Linköping hade inför matchen bekräftat att 7800 biljetter hade hämtats ut till söndagens match. Nu blev det inte fullt så många människor som väl dök upp under matchen och publiksiffran stannade på 3622 personer, detta innebar att Luleås publikrekord fortfarande står sig. Det var dock en markant ökning för Linköping som under lördagen mötte Modo och då hade 78 personer på matchen.

Luleå/MSSK  vann även matchen med 4-0.

Leksand hade en bra helg där laget först under lördagen besegrade SDE med 3-1 för att sedan på söndagen besegra AIK med samma siffror. Med dessa två segrar klättrade även laget upp över kvalstrecken i serien.

AIK hade en jobbigare helg där laget under lördagen först fick se sig besegrade av Brynäs med 3-2 för att sedan åka på ytterligare en förlust under söndagen mot Leksand.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här