Foto:bildbyrån

 

Hockeyallsvenskan smygstartade under gårdagen årets säsong med premiärmatch på hovet i Stockholm där hemmalaget AIK tog emot Vita Hästen. 

Under onsdagskvällen var det så äntligen dags för nedsläpp i årets hockeyallsvenska då man tjuvstartade med mötet AIK – Vita Hästen som egentligen var lagd att spela i omgång 4 men blev flyttad och fick således vara startskottet för denna säsong. Det var två lag som haft stor spelaromsättning under sommaren som ställdes mot varandra på isen. AIK som de senaste åren satsat hårt för att nå SHL, men inför i år inte haft samma budget som innan och därav fått rikta om fokus mot mer egna talanger och billigare lösningar. Motståndarna för dagen Vita Hästen har även de haft stor spelomsättning inför säsongen och det var två lag som gick ut på isen för att visa vart man står denna säsongen. Det var Vita Hästen som tog kommandot i matchen och årets första målskytt i hockeyallsvenskan blev Marcus Eriksson som efter 17:03 i första perioden satte dit 0-1 till bortalaget. Matchen slutade 1-2 och Vita Hästen kunde vända hem till Norrköping med 3 poäng.

Första omgången av årets hockeyallsvenska rullar annars igång under fredagskvällen då det spelas full omgång. Där bjuds det direkt på möte mellan BIK Karlskrona och Björklöven som på förhand är två topptippade lag. Modo som anses av många vara klara favoriter till att vinna årets hockeyallsvenska börjar sin säsong hemma mot Västervik. AIK får snabbt glömma förlusten och ställa om då laget ska ta sig an Västerås på bortaplan på fredag.

Omgång 1
Kristianstad – Tingsryd
Karlskrona – Björklöven
Vita Hästen – Timrå
Modo – Västervik
Almtuna – Karlskoga
Västerås – AIK
Södertälje – Mora

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här