Foto: Bildbyrån

Boston Buins vann match 3 i Stanley Cup-finalen mot St Louis Blues med 7-2. Bland annat efter fyra poäng av stjärnbacken Torey Krug, som nu jämförs med backlegenden Bobby Orr. Men Krug själv vill inte ta åt sig av liknelserna: ”Förmodligen den största influensen på sporten hockey. Kan inte på något sätt jämföra mig med honom.”

Efter en hittills mycket jämn matchserie körde Boston Bruins under helgen över St Louis Blues i match tre. Slutresultatet skrevs till 7-2, där Bruins-backen Torey Krug gjorde ett mål och tre assist – den första Bruins-spelaren någonsin att göra fyra poäng i en Stanley Cup-final. Inte ens legendaren Bobby Orr mäktade med ett liknande poängfacit under sin tid i Boston Bruins. Men trots poängrekordet och den omtalade tacklingen på Robert Thomas (där Krug kom flygandes utan hjälm precis som Orr gjorde efter sitt ikoniska mål 1970) vill Krug inte jämföra sig med ikonen.

”Bobby Orr är förmodligen den största influensen på sporten hockey. Kan inte på något sätt jämföra mig med honom.”

Dominant i power play
Samtliga av Krugs poäng kom i power play. Bland annat ett assist till Marcus Johanssons 7-2-mål. Efter matchen har det öst beröm över Bruins-backen från både håll och kanter. Krug själv tar berömmet med ro, men erkänner att han trivs i sin roll.

”För mig är det viktigt att vara en påläst och smart hockeyspelare. Cassidy (Bruins coach) ger oss de teoretiska verktygen; när motståndarna gör en viss sak – titta efter de här alternativen. Och så vidare. Jag är bekväm med att spela på det sättet.”

Nästa match mellan Bruins och Blues spelas i St Louis natten till tisdag.