Foto:Bildbyrån

Det kokade i ett fullsatt A3 Arena i Umeå där hemmalaget Björklöven tog emot rivalerna Modo i säsongens första derby. Matchen slutade i stor dramatik och avgörandet dröjde till förlängningen där hemmalagets Alexander Deilert kunde avgöra med sitt 3-2 mål.

Det skiljer lite drygt 10 mil mellan Umeå och Örnsköldsvik så det var upplagt för en hockeyfest under måndagskvällen när 5400 personer fyllde A3 Arena. Det märktes direkt i inledningen att mötet betyder lite extra för båda klubbarna. Det var full ös från start och första perioden blev en grinig historia med mycket utvisningar. Målen uteblev dock och lagen gick till vila efter första perioden med 0-0. Modo klev sedan in i andra perioden satte dit 0-1 direkt i inledningen genom Linus Pettersson, 0-2 kom även de i slutet av andra perioden genom Mathias From. Hemmalaget skulle dock återhämta sig till tredje perioden. Det var då de båda nyförvärven från AIK, Justin Crandall och Alexander Deilert klev fram. Justin tryckte dit 1-2 när det gått 1,42 av sista perioden och jakten på en kvittering från hemmalaget inleddes. Så med sju minuter kvar av matchen kom kvitteringen från Deilert och matchen gick till förlängning.

Väl i förlängningen var det återigen Deilert som klev fram för hemmalaget och avgjorde matchen med 3-2 och bonuspoängen stannade i Umeå. Det var mycket känslor efter matchen och speciellt från bortalaget som tyckte att målet inte skulle ha blivit godkänt då det borde varit en avblåsning innan dess.

I och med förlusten på övertid så har nu Modo två matcher spelade och båda har förlorats i förlängningen, Björklöven gick i och med segern upp på en andra plats i tabellen efter två matcher spelade. Nästa match för lagen är redan imorgon onsdag då Modo tar emot Mora hemma i Örnsköldsvik. Björklöven möter Västerås borta och båda matcherna startar 19:00.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här