Foto: Bildbyrån

Södertälje SK som efter 11 omgångar låg sist i Hockeyallsvenskan och inte alls fick spelet att stämma. Men efter tränarbytet där Ulf Lundberg fick lämna båset och assisterade tränarna Dennis Bozic och Nichlas Falk tog över har förlusterna vänts till segrar för Södertälje och laget har både plockat poäng och klättrat i tabellen. 

Det såg mörkt ut för den anrika klubben i början av säsongen, när 11 omgångar hade spelats låg laget sist i tabellen med 9 inspelade poäng. Förändring krävdes och det var omgående, tränaren Ulf Lundberg fick lämna sitt uppdrag som tränare och assisterade tränarna tog över och delade på ansvaret. Efter tränarbytet är det som att Södertälje kommit ut som ett helt nytt lag, de spelas mer fartfylld ishockey och nu är det helt plötsligt jobbigt och komma till Scaniarinken och möta Södertälje.

24 matcher har det hunnit gått sedan tränarbytet och ”smekmånaden” för det nya tränarparet är sedan länge över, men poängen har fortsatt trilla in och SSK har lämnat botten för att börja klättringen uppåt i tabellen. 37 inspelade poäng har det blivit på dessa 24 matcher och nu placerar sig Södertälje helt plötsligt på en 9:e plats i tabellen, två poäng bakom Tingsryd som innehar den 8:e och sista slutspelsserieplatsen.

Nu återstår det fortfarande många matcher i serien och mycket kan hända, men vindarna har verkligen vänt kring SSK och fortsätter segrarna att trilla in kan det bli en riktigt rolig vår för Södertälje och deras supportrar.

Under onsdagskvällen visade SSK återigen styrka när laget vann över just Tingsryd med 3-2 efter straffar. Detta efter att laget tappat både 1-0 och 2-1 under matchen så kunde laget ändå gå ut och avgöra matchen på straffar och få med sig den viktiga bonuspoängen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här