Foto: Bildbyrån

Guldgallret delas årligen ut till HocketAllsvenskans bästa junior (20 år eller yngre). 2019 års vinnaren är nu utsedd. 

Guldgallret delas ut av C More och syftar till att främja svensk ungdomshockey genom att uppmärksamma ligans största talanger. Vinnaren tilldelas 10,00o:- som tillfaller moderklubbens ungdomssektion. Bland 15 finalister har nu vinnaren utsetts.

Guldgallret 2019 går till Västerås målvakt Samuel Ersson.

19-åriga Ersson har i år haft en succésäsong med serietrean Västerås och har i skrivande stund en räddningsprocent på 93.33%.  Andra bäst i ligan efter Oskarshamn Oskar Åhman. Framgången kröntes kring årsskiftet med en plats i den svenska JVM-truppen.

Juryns motivering lyder:

”Samuel Ersson har tagit HockeyAllsvenskan med storm. 19-åringen kom till Västerås i somras för att utmana om speltid men tog mer eller mindre direkt över rollen som förstamålvakt. Han är den enskilt största anledningen till Västerås starka säsong som nykomling. Han är en av de målvakterna i ligan som matchas hårdast och han finns med i toppen av alla statistiska kategorier, men ser framförallt till att vinna matcher åt sitt lag. Med Ersson i buren vinner Västerås sju av tio matcher, ingen annan målvakt har samma inverkan på sitt lag. Han var dessutom förstemålvakt i JVM i vintras. Alla dessa egenskaper och prestationer gör honom till en värdig vinnare av Guldgallret 2019!”

Samtliga tidigare vinnare och jurymedlemmar kan hittas på hockeyallsvenskan.se.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
alexander@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här