Foton: Bildbyrån

Det kommer bli ett annorlunda ishockey-VM på många sätt det här året. Turneringen som startar den 21 februari i Riga kommer spelas inför tomma läktare i en coronabubbla. En annan stor skillnad är de antal NHL-spelare som nationerna kommer ha med i trupperna är betydligt lägre än vanligt. För Tre Kronors del så har förbundskaptenen Johan Garpenlöv fått klartecken från fyra spelare i NHL att de vill vara med i VM. 

Det är flera anledningar till varför det inte kommer vara lika många NHL-spelare detta VM som vanligtvis. En av anledningarna är att grundserien i NHL precis har tagit slut vilket bara är en vecka innan mästerskapet startar. Men den stora anledningen är såklart pandemin. Restriktionerna kring resande från Nordamerika till Lettland ställer till det och därför har många spelare valt att tacka nej till att delta.

Johan Garpenlöv har fått nej från bland annat Erik Karlsson, Mika Zibanejad, Ramus Dahlin, John Klingberg, Mikael Backlund och Oskar Lindholm och Elias Lindholm.

Men ett par glädjande besked har Tre Kronor och förbundskaptenen Johan Garpenlöv fått. Fyra spelare har än så länge valt att tacka ja till att vara med i VM för Sverige. Det handlar om Isac Lundström, Marcus Sörensen, Rickard Rakell och Adrian Kempe som har tackat ja. Alla fyra spelare är forwards och kommer vara viktiga pusselbitar i  de Tre Kronor som inleder jakten på VM-medaljer den 22 maj när man ställs mot Danmark.

Sverige spelar i en grupp tillsammans med Ryssland, Tjeckien, Schweiz, Slovakien, Belarus, Danmark och Storbritannien.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här