I SHL:s senaste omgång bjöds det på underhållande hockey. Vi har sammanfattat matcherna tillsammans med resultat och målskyttar nedan.

Skellefteå AIK mötte Rögle hemma och visade tydligt upp sin styrka i powerplay. Axel Sandin Pellikka öppnade målskyttet tidigt och trots Rögles ansträngningar att kvittera, säkrade Skellefteå segern med 4-2. Andreas Johnsons första mål i SHL sedan 2016, tillsammans med Felix Nilssons första SHL-mål någonsin, var två höjdpunkter från Rögles sida i matchen.

MoDo visade upp sin offensiva förmåga mot Timrå IK. Efter en jämn första period där båda lagen gjorde två mål vardera, drog MoDo ifrån i den fortsatta matchen och vann till sist med 4-2. Lassi Lehtinens imponerande målvaktsspel var en nyckelfaktor till Modos seger.

På Tegera Arena bjöd Leksands IF och Frölunda HC på en tät och jämn match. Efter en mållös första period tog Leksand ledningen genom Anton Lindholm, men Frölunda svarade med två mål i den tredje perioden. Ett sent avgörande av Jayden Halbgewachs resulterade i en 2-1-seger till Frölunda.

I matchen mellan HV71 och Luleå fick publiken se en händelserik match som slutade 4-3 till Luleå efter övertid. HV71 inledde starkt med två tidiga mål, men Luleå lyckades vända matchen efter ett effektivt spel. Jack Connollys mål i övertiden blev avgörande för Luleås seger.

IK Oskarshamn lyckades bryta sin förlustsvit efter en övertygande 5-1-seger mot Örebro. Oskarshamn tog kommandot tidigt i matchen och behöll ledningen genom bra defensivt spel och effektiva kontringar.

4-2 blev resultatet även i matchen mellan Växjö och Färjestad. Efter en mållös första period tog Färjestad ledningen i den andra. Växjö vände dock matchen i den tredje perioden där vi fick se en stark offensiv insats och Eric Martinssons första mål för säsongen.

Mellan Malmö Redhawks och Linköping HC var det Linköping som tog med sig poäng efter en 2-1-seger. En jämn match till en början där Linköping lyckades ta över och hålla undan Malmös tryck i den tredje perioden.

Efter torsdagens matcher i SHL leder Färjestad BK tabellen med 48 poäng och en målskillnad på +26. Växjö Lakers följer strax efter på andra plats med 47 poäng och även de har en stark målskillnad på +23, dock med en mer spelad match än Färjestad. Trea i tabellen är Linköping HC som har samlat ihop 42 poäng. I den nedre delen finner vi HV71 näst sist med 26 poäng och IK Oskarshamn sist med endast 17 poäng.

Resultat & målskyttar

Skellefteå AIK – Rögle BK, 4-2
Målskyttar SKE: Axel Sandin-Pellika, Andreas Johnson, Linus Lindström, Arvid Lundberg.
Målskyttar RBK: Felix Nilsson, Rodrigo Abols.

MoDo Hockey – Timrå IK, 4-2
Målskyttar MoDo: Sampo Ranta, Josh Dickinson, Johan Södergran, Sam Vigneault.
Målskyttar TIK: Robin Hanzl, Sebastian Hartmann.

Leksands IF – Frölunda HC, 1-2
Målskyttar LIF: Anton Lindholm.
Målskyttar FHC: Max Lindroth, Jayden Halbgewachs.

HV71 – Luleå Hockey, 3-4
Målskyttar HV71: Bobby Nardella, Radan Lenc, Oskar Stål-Lyrenäs.
Målskyttar LHF: Olli Nikupeteri, Oskari Laaksonen, Linus Omark, Jack Connolly.

IK Oskarshamn – Örebro Hockey, 5-1
Målskyttar IKO: Ahti Oksanen, Patrik Karlkvist, Lukas Jasek, Jonas Engström, Johan Johnsson.
Målskyttar ÖRE: Glenn Gustafsson.

Växjö Lakers – Färjestad BK, 4-2
Målskyttar VLH: Jakub Stancl, Eric Martinsson, Tobias Rieder, Zach Giuttari.
Målskyttar FBK: David Tomasek 2. 

Malmö Redhawks – Linköping HC, 1-2
Målskyttar MIF: Janne Kuokkanen.
Målskyttar LHC: Anthony Greco, Jesper Pettersson.