Foto: Bildbyrån

Nashvilles svensk-stjärna Filip Forsberg blev stor matchhjälte i nattens match mot New Jersey Devils. Forsberg bidrog med två mål, och satte även den avgörande straffen under straffläggningen.
– Den största skillnaden är inställningen, vi tror på det igen, sa Forsberg efter vinsten.

Mattias Ekholm inledde målskyttet efter bara 40 sekunder i nattens match mot Devils, och Filip Forsberg hann göra 2-1 innan perioden var över. Trots det såg länge ut som att Nashville skulle lämna banan utan poäng, när Devils forward John Hayden gjorde 5-2 i början av den tredje perioden. Då tog Forsberg tag i taktpinnen och kvitterade matchen i powerplay med 10 minuter kvar av matchen. Efter en mållös förlängning gick matchen till straffar, där Forsberg återigen var huvudrollsinnehavare med sitt avgörande straffmål. Svensken är i storform med 9 poäng på lika många matcher.

”Det är inställningen som stuckit ut i de två senaste matcherna”, sa Forsberg till nhl.com efter Predators andra raka seger. ”Det har varit stunder då vi legat under med ett par mål inför tredje perioden och bara gett upp. Det största skillnaden är inställningen, vi tror på det igen och det visar sig”.

I och med Predators vinst blev klubbens GM, David Poile, den vinstrikaste General Managern i NHLs historia, då han tagit hela 1,507 vinster med klubben.

Nashville spelar redan imorgon, då de tar emot Vegas Golden Knights som jagar en slutspelsplats.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här