Den svenska truppen till Karjala Cup som spelas 7-10 november är uttagen av nye förbundskaptenen Johan Garpenlöv. Av de 26 spelarna som blev uttagna spelar sex av dessa i KHL. Vi har kollat in hur våra KHL svenskar som ska vara en del av Tre Kronor i Karjala Cup presterat under säsongen. 

De uttagna KHL spelarna är följande;

Målvakt
Magnus Hellberg (SKA St Petersburg)
Adam Reideborn (Ak Bars)

Back
Klas Dahlbeck (CSKA Moskva)
Mikael Wikstrand (Ak Bars)
Simon Bertilsson (HC Sochi)

Forward
Dennis Rasmussen (Metallurg)

Alla dessa har tidigare representerat Tre Kronor i olika sammanhang.

Magnus Hellberg och Adam Reideborn kommer vara de två målvakterna som kommer slåss om att vara första målvakt under Karjala Cup. Magnus Hellberg har i SKA St Petersburg fått se en hel del matcher från båset. Totalt har laget använt sig av fyra olika målvakter under säsongen. 25 matcher har spelats, Hellberg har vaktat målet 5 av dessa med en räddningsprocent på 91.3%.
Adam Reideborn har fått mer matchtid i sitt Ak Bars som leder den östra divisionen i KHL. Reideborn har spelat 16 av lagets 24 matcher med en räddningsprocent på 92.2%.

Klas Dahlbeck har under sin andra säsong i CSKA och KHL spelat i 18 av lagets 22 matcher. Dahlbeck har en imponerade plusminus statistisk med +12, han har även stått för tre poäng under säsongen från sin backposition.

Mikael Wikstrand har fått en succé start på sin KHL karriär i Ak Bars. Den gamle Färjestad kaptenen ligger två i poängligan för backar i KHL. På 20 matcher har Wikstrand gjort 16 poäng.

Simon Bertilsson som bytte Brynäs mot HC Sochi inför den här säsongen belönas även han med en Tre Kronor plats för sina insatser i KHL. Bertilsson har levererat 6 poäng på sina 18 matcher för Sochi.

Dennis Rasmussen som var en del i den svenska VM truppen tidigare i år får fortsatt förtroende även hos nya förbundskaptenen. Rasmussen har stått för 13 poäng under årets KHL för sitt Metallurg.

Magnus Hellberg, Mikael Wikstrand, Simon Bertilsson och Dennis Rasmussen var med och spelade Karjala Cup för Tre Kronor 2018.

Om du vill se hela Tre Kronors trupp till Karjala Cup så kan du klicka HÄR!

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här