Foto: Bildbyrån

Imorgon spelas dubbla finaler i TV-pucken 2020. På flicksidan blev Småland och Stockholm klara för final och på pojksidan ställs värddistriktet Västerbotten mot Stockholm Nord.

TV-pucken 2020 är i full gång uppe i Umeå. Turneringen startade redan i torsdags när pojkarna satte igång sina fyra kvartsfinaler och igår (fredag) var det flickornas tur att spela kvartsfinal.

De vinnande lagen från kvartsfinalerna har idag spelat semifinaler och övriga lag har spelat placeringsmatcher. Nu har turneringen fått sina fyra finalklara lag.

På flicksidan avancerade förhandsfavoriterna Småland och Stockholm till final. Det förstnämnda Småland vann komfortabelt mot Ångermanland med 7-1 efter bland annat ett hattrick av HV71:s Mira Markström.

Stockholms flickor vann sin semifinal mot Östergötland med 3-0. Matchen var Stockholms första i turneringen, då laget fick ett frikort till semifinalerna efter att Skåne tvingas lämna återbud till turneringen.

På pojksidan tog Stockholm Nord en härlig seger mot antagonisterna Göteborg. I storstadsmötet vann Stockholm Nord till slut med 4-2 och avancerar därmed till final medan Göteborg får spela bronsmatch.

I den andra semifinalen avgjorde värddistriktet Västerbotten i förlängning mot Småland. Matchen var en jämn sådan där Småland ägde matchbilden i den första perioden medan Västerbotten kom igen i den andra och man kunde till slut vinna matchen med 2-1 efter att Oskar Vuollet avgjort efter endast 16 sekunder i förlängningen, med ett solonummer.

Final och bronsmatcher

Söndag 1 november:

Bronsmatch flickor: Östergötland – Ångermanland 08:40 SVT Play

Bronsmatch pojkar: Göteborg – Småland 10:30 SVT Play

Final flickor: Småland – Stockholm 13:15 SVT1/SVT Play

Final pojkar: Stockholm Nord – Västerbotten 15:15 SVT1/SVT Play

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här