Foto: Bildbyrån

Landslagscentern Gustav Rydahl missar resten av SHL-säsongen för sitt Färjestad. Den tidigare lagkaptenen blir borta en längre tid på grund av en ledbandsskada.

En av Färjestads mest bärande spelare förra säsongen var Gustav Rydahl. Centern var tredjelänk i kedjan med Marcus ”Lilliz” Nilsson och Michael Lindqvist och stod för 35 poäng under säsongen, en rekordnotering för Rydahl i SHL.

När förra årets lagkapten Linus Johansson lämnade för Ryssland, valde tränaren Johan Pennerborn att ge Gustav Rydahl ett ”C” på bröstet. Lagkaptensämbetet blev dock Rydahl av med tidigt in på säsongen, men nu kommer ett ännu värre besked för toppcentern och Färjestad.

Han missar resten av säsongen i SHL på grund av att stjärnans inre ledband i knäet är av. Det meddelar Färjestad på sin hemsida.

– Det är fruktansvärt tråkigt, men operation är i dagsläget ett måste. Jag gör det här för att få ett hundraprocentigt knä i framtiden och jag kommer att komma tillbaka starkare efter det här, säger Gustav Rydahl till klubbens hemsida.

Enligt Färjestads medicinska team ska nu Rydahl operera sig och sedan väntar en rehabiliteringsperiod på drygt sex månader.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här