Foto: Bildbyrån 

Färjestad imponerade stort under grundserien den gångna säsongen och vann på målskillnad före Luleå. I slutspelet var man en sjunde och avgörande match mot Djurgården ifrån att ta sig till final. Nu står det klart att klubben förlänger med succéduon huvudcoachen Johan Pennerborn och general managern Peter Jakobsson. 

Silly season handlar vanligtvis om spektakulära spelarövergångar, medan tränarsidan lätt handlar i skymundan. Men när Färjestad under tisdagen meddelade att man förlänger med huvudcoachen Johan Pennerborn och general managern Peter Jakobsson var det många som ryckte till. Både Pennerborn och Jakobsson har kontrakt som löper över nästa säsong – och blir därefter Färjestad trogna två respektive tre år framöver. Långtidskontrakt, i relation till hur ledarkontrakt i SHL brukar se ut.

Pennerborn, som nu alltså har tre år till i Färjestad att se fram emot, är både glad och ödmjuk över uppdraget att leda laget vidare.

”Jag känner en otrolig glädje, men också ett stort ansvar inför i allt det här. Vi är på väg någonstans, och att få fortsatt förtroende att vara en del i det, ja … jag blev uppriktigt rörd när jag fick frågan”, säger han.