Foto: Pixabay

Efter ett pressmeddelande från den allsvenska klubben Vita Hästen står det klart att backen Erik Flood kommer lämna klubben per omgående. Det kommer sannolikt som en överraskning för de flesta av lagets supportrar då han värvades till klubben för bara nio månader sen. Då kom han från konkurrerande Almtuna efter att ha fått bristande speltid och mest suttit på bänken. I samband med värvningen presenterades han som en väldigt talangfull ung spelare med framtiden för sig och så sent som för fyra månader sedan förlängdes hans kontrakt.

Flood spelade totalt sett 24 matcher i Vita Hästens tröja, men lyckades under den tiden bara göra ett poäng totalt och inga mål. Klubben lämnar ingen förklaring till uppbrottet men säger att det ”skett i samförstånd med Erik”. Hans skrala resultat offensivt är dock en mycket trolig förklaring till varför det sker nu. Med tanke på att Vita Hästen dessutom ligger sist i hockeyallsvenskan med sju poäng upp till Tingsryd, är det rimligtvis så att de ser över spelarbudgeten för att hitta utrymme att rekrytera spelare som kan hjälpa dem att klättra.

Det här innebär inte att Floods karriär som hockeyspelare är över, men hans nästa klubbadress är ännu okänd. Med sina blott 22 år bör han ha fortsatt potential att utvecklas vidare, även om drömmen om en NHL-sejour kanske känns långt borta. Om han däremot söker sig nedåt i seriesystemet så pekar allt på att han redan nästa år kommer ha möjlighet att ta revansch på Vita Hästen om inget mirakel sker och de lyckas undvika en nedflyttning i sista minuten. Flood har tidigare spelat i klubbar som Leksand, Modo och Mora IK.

Håkan Rink