Foto: Bildbyrån

Det var många svenska supportrar som vart besvikna när NHL-sjärnskottet Ramus Dahlin tackade nej till VM. Det har sedan beslutet kom varit tyst kring anledningarna bakom – tills nu. ”Jag gjorde det för mitt eget bästa”, säger Buffalo Sabres-stjärnan. 

Ramus Dahlin hade en imponerande rookiesäsong i NHL och är en av kandidaterna till Calder Trophy som delas ut till ligans bästa nykomling. Totalt blev det 44 poäng på 82 matcher. Men VM i Bratislava, det tackade Dahlin nej till och de svenska fansen fick aldrig någon riktig förklaring till varför. Tills nu.

Till GT berättar Dahlin att anledningen var att Buffalo Sabres lagledning hellre ville att han skulle spendera tid på gymmet och samtidigt njuta av en lång sommar.

”Förra sommaren var det otroligt mycket resande med draften och all hype runt det där”, säger Dahlin.”Så klubben tyckte helt enkelt att jag skulle få en lugn och lång sommar. Personerna där har varit med länge – de har koll på grejerna.”

”Så klart att man blev sugen att spela när man kollade på det (VM) – men jag gjorde det för mitt eget bästa. Jag lyssnar på vad Buffalo säger.”

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
alexander@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här