Foto: Bildbyrån

Efter den senaste tidens övergångscirkus gick SHL idag ut med att man tecknat ett nytt avtal med HockeyAllsvenskan gällande övergångar och utlåningar under pågående säsong. Sportbladet erfar att det tills nästa säsong kommer tillåtas fler utlåningar från SHL, något HockeyAllsvenskans sportchefer tidigare varit kritiska mot. Samtidigt kommer övergångssummorna för spelare som lämnar HockeyAllsvenskan för SHL regleras genom ett ”utvecklingsbidrag”. 

Det var i ett kryptiskt pressmeddelande som SHL tidigare idag meddelande att parterna tecknat ett nytt långtidsavtal. På sin hemsida avslöjar SHL att avtalet är en fyraårig förlängning av det avtal som redan finns, men med uppdaterade villkor kring spelarövergångar och HockeyAllsvenskans rätt till utvecklingsbidrag. Den enda information som ges angående detaljerna kring dessa uppdateringar är dock att spelarövergångarna mellan säsongerna fortsatt hanteras efter ”gemensamma riktlinjer”.

I en artikel på Sportbladet redovisar Hans Abrahamsson och Tomas Ros det åldersbaserade ersättningsschema som tros ligga till grund för dom överenskomna utvecklingsbidragen. För spelare 25 år och äldre är utvecklingsbidraget 250 000:-, spelare 22 – 24 år 300 000:- och för spelare 20 – 21 år 350 000:-.

”Att avtalet sträcker sig över en så pass lång tid uppfattar HockeyAllsvenskan också som positivt i den meningen att båda ligorna tillsammans verkar för både klubbarnas och spelarnas bästa. Avtalet utgör också en bra grund för fortsatt och ökat samarbete mellan de två högsta ligorna i svensk ishockey”, säger Sonny Lundwall, ligachef HockeyAllsvenskan.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
alexander@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här