Foto: Bildbyrån

Enligt källor var det över 20 NHL-klubbar som var intresserade av Färjestad-forwarden Joakim Nygårds signatur. Nu har 26-åringen gjort sitt val: Edmonton Oilers. ”Det känns lite overkligt fortfarande”, säger Nygård till Värmlands Folkblad. 

Kontraktet är ett så kallat entry-level kontrakt där Joakim Nygård fortfarande måste förtjäna en plats hos NHL-laget Edmonton Oilers. Om så blir fallet kan han se fram emot en årslön på 925 000 dollar. Skulle det dock bli spel i AHL blir lönen istället närmare 70 000 dollar. Med ett entry-level kontrakt finns det helt enkelt inga garantier. Trots det är Nygårds agent tillika forne Färjestad-spelaren Radek Hamr nöjd över sin klients beslut.

”Det känns fantastiskt roligt” säger Hamr. ”Han har haft tålamod och stannat kvar i Färjestad även när andra spelare lämnat. Nu känns han redo för att slåss om en plats i NHL. På den här nivån finns det inga garantier. Men han har världens chans och det är upp till Jocke att bevisa sin kapacitet.”

Känns bra i hela kroppen
Efter en bra SHL-säsong i ryggen med 21 mål och 14 assist är även Nygård själv spänd på att få åka över Atlanten.

”Jättehäftigt. Det är en dröm jag haft och det känns lite overkligt fortfarande. Jag fattar inte riktigt. Att få komma till Kanada och spela… Det känns bra i hela kroppen”, säger Nygård till Värmlands Folkblad.

I Edmonton finns sedan innan svenskduon Adam Larsson och Oskar Klefbom.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
alexander@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här