Foto: Bildbyrån

Natten till torsdag svensk tid är det dags för den andra matchen i Stanley Cup-finalserien mellan St Louis Blues och Boston Bruins. Något Alexander Steen har väntat på sen han som liten var med pappa Tomas på matcherna. ”Som alla andra kids så drömmer man om att spela Stanley Cup-final”, säger Steen. 

Tomas Steen gjorde 950 matcher under 14 säsonger i NHL. Den numera 35-åriga Alexander Steen står just nu på 964 spelade matcher och upplever nu för första gången en Stanley Cup-final som spelare. Men han har inte glömt vad han fick vara med om under tiden som pappa Tomas fortfarande var en aktiv spelare i Winnipeg Jets.

”Man fick vara nära kring laget under säsongen, kanske inte i omklädningsrummet så mycket under slutspelet men man fick se dom efter matcherna och att ta del av det vid så ung ålder tror jag har hjälpt mig. Man fick se tidigt vad dom gick igenom och hur tufft det är att ta sig vidare och hålla sig kvar i NHL”, säger Steen.

Drömmer om bucklan
Steen lever just nu sin pojkdröm om att spela en Stanley Cup-final. Och precis som alla andra hockeyälskande ”kids” drömmer han också om att en dag få höja bucklan.

”Som alla andra kids så drömmer man om att spela Stanley Cup-final och vinna bucklan. Man man var lite och växte upp framför allt i Kanada där alla snackar och drömmer och lever hockey.”

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
alexander@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här