Foto: Bildbyrån

15 juni var sista dagen för övergångar mellan SHL och NHL. Trots att det cirkulerade många rykten var det bara en spelare som tog chansen: Djurgårdens poängkung Jakob Lilja som nu har skrivit ett ettårskontrakt med Columbus Blue Jackets. ”Jag vill ge det en chans”, säger Lilja om kontraktet. 

Skulle Jakob Lilja, som i år gjorde 37 grundseriepoäng för Djurgården, skulle om han tar en plats i NHL-laget Columbus Blue Jackets ha en årslön på 8,8 miljoner. Blir det istället spel i AHL landar lönen på 663 000. En förhållandevis liten skillnad hockeymässigt, men en stor skillnad för bankkontot. Även om det såklart är NHL som är målet ser Lilja fram emot utmaningen oavsett vilken liga han hamnar i.

”Ja, jag får åka över med den inställningen, att inte ge upp något utan gå in helhjärtat. Jag vill ge det en chans”, säger poängkungen om det stundande äventyret i Nordamerika.

Övergången ger Djurgården en fjärdedel av NHL-pengarna medan Liljas tidigare SHL-klubb Linköping tilldelas nästan tre miljoner kronor.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
alexander@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här