Foto: Bildbyrån

Henrik Eriksson kom från Mora 2012 och har sedan dess varit Djurgården trogen. Nu står det klart att han missar resten av säsongen på grund av en skada. ”De här matcherna är det man har kämpat för under hela året och det känns surt att jag själv inte kommer kunna spela dem”, säger Eriksson till Djurgårdens hemsida. 

Det var under en match mot Luleå i februari som Eriksson gjorde illa sig efter en våldsam sargkollision. Vilken typ av skada det rör sig om vill Djurgåden inte nämna, men klart är i alla fall att den är tillräckligt allvarlig för att hålla den assisterande lagkaptenen borta från spel resten av året.

Hårt jobbande lagspelare

Även om han själv inte kan spela kommer han fortfarande stötta laget så gott han kan. En inställning man kan förvänta sig av en lagspelare av Erikssons kaliber.

– Jättetråkigt att jag missar slutet nu. De här matcherna är det man har kämpat för och tränat inför under hela året och det känns surt att jag själv inte kommer kunna vara med och spela dem. Men jag kommer vara på Hovet och stötta grabbarna hela vägen, kommenterar Eriksson själv på Djurgårdens hemsida.

28-åringen, som kännetecknas att sitt hårda jobb och fysiska spel, har hittills i år stått för sex mål och sex assist på 43 matcher. Med tre omgångar kvar av grundserien får nu redan slutspelsklara Djurgården klara sig utan sin härförare. När Eriksson förväntas vara tillbaka på is är fortfarande oklart.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
alexander@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här