Foto: Bildbyrån

Det såg mörkt ut för Colorado i matchserien mot Dallas när Dallas Stars gick upp i en 3-1 ledning i matchserien i bäst av sju. Men efter två segrar på rad så har nu Colorado Avalanche tvingat fram en sjunde och avgörande match i stanley cup slutspelet. 

Det har varit jämna matcher mellan de två lagen i stanley cup slutspelet. Dallas inledde matchserien med att vinna två raka matcher med 5-3 och 5-2. Sedan fick Colorado lite andrum när laget vann med 6-4, men när Dallas matchen efter vann med 5-4 och gick upp i en 3-1 ledning i matchserien såg det mörkt ut för Colorado Avalanche. Men laget med Gabriel Landeskog som lagkapten och poängmaskinen Nathan MacKinnon gav inte upp. Först reducerade man matchserien till 3-2 genom att vinna den femte matchen med 6-3 och inatt jämnades matchserien ut när Colorado vann den sjätte matchen med 4-1.

Det var återigen Nathan MacKinnon som visade vägen för Colorado i den här matchen när han stod för ett mål och en assist. Detta innebär att MacKinnon nu har producerat 23 poäng på 13 matcher i Stanley Cup slutspelet vilket är fem poäng mer än ett gäng spelare som står på arton inspelade poäng.

Oroväckande för Colorado var dock att den svenske lagkaptenen Gabriel Landeskog fick utgå i den andra perioden efter att en lagkamrats skridsko skurit honom illa över hans högra ben. Landeskog fick med smärtor ledas in i omklädningsrummet, han var dock tillbaka till den tredje perioden men kunde då endast göra ett kort byte innan han tog sig mot benet och utgick helt från matchen. Det återstår att se om Landeskog hinner återhämta sig till den sjunde och avgörande matchen.

Segern gör att matchserien nu kommer att avgöras i den sjunde och sista matchen. Den matchen spelas natten mot lördag svensk tid.

Vinnaren i mötet mellan Colorado och Dallas kommer att ställas mot vinnaren i mötet mellan Vegas och Vancouver i conferance finalen vilket är seget innan stanley cup finalen.

I den andra conference finalen är Tampa Bay redan klara som första lag och kommer att ställas mot segraren i mötet mellan Philadelphia och New York Islanders.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här