Brynäs har haft en tung period efter jul, inte en seger har det blivit och detta fick ledningen i klubben att agera. Magnus Sundquist fick lämna posten som huvudtränare för klubben och in kom Ove Molin och Mikael Holmqvist som fick en drömstart efter 5-2 segern mot Rögle.

Brynäs hade inför matchen endast en seger på sina nio senaste matcher och lagen bakom i tabellen började närma sig i rask takt. Förändringar krävdes för att få vinden att vända för Gävlelaget. En temporär lösning på problemet blev att låta de tidigare assisterande tränarna Ove Molin och Mikael Holmqvist ta över laget innan en ny permanent tränare utses.

Duon fick från båset se sitt lag få en riktig kalasstart mot Rögle efter att Anton Rodin kunde göra både 1-0 och sedan 2-0 i första perioden. Rögle kunde dock reducera till 2-1 genom tyske talangen Dominik Bokk som nyligen varit iväg och spelat JVM för sitt Tyskland.

I andra perioden var det återigen Brynäs som tog tag i taktpinnen och kunde 3.53 in i perioden utöka ledningen till 3-1. Andra perioden i övrigt var mest en grinig historia där Simon Ryfors fick matchstraff efter en slashing på Jacob Blomqvist.

Anton Rodin klev även fram i den sista perioden och kunde med sitt 4-1 mål bli hattrick-hjälte för Brynäs. Lukas Kilström skulle sedan öka på ledningen ytterligare när han satte spiken i kistan till 5-1. I slutet av matchen putsade Rögle till siffrorna lite när Leon Bristedt gjorde 5-2 med drygt 2 minuter kvar att spela av matchen. Närmare än så kom dock inte Rögle och Brynäs kunde bryta förlustsviten och nya tränarparet fick en drömstart.