Foto: Bildbyrån

För någon timme sedan annonserade Vegas Golden Knights ägare, Bill Foley, att Golden Knights har köpt rättigheterna till nuvarande San Antonio Rampage i AHL. Rampage kommer att flyttas till Las Vegas redan till nästa säsong.

Las Vegas växer så det knakar och stadens hockeyintresse är större än någonsin. Inatt annonserade Bill Foley nästa steg i ökenhockeyn – Las Vegas kommer att få ett AHL-lag. Golden Knights har köpt rättigheterna från nuvarande AHL-laget San Antonio Rampage, och kommer att flytta laget från San Antonio till Las Vegas-förorten Henderson.

”Enda sedan vi startade försäljning av säsongskortsbiljetter för 5 år sedan i Februari 2015 har vi bevittnad den makalösa passionen och entusiasmen för ishockey som finns i vårt samhälle”, sa Vegas Golden Knights ägare Bill Foley. ”All statistik pekar på att tillväxten av sporten har varit makalös här borta. Vi kan inte vara stolta nog över att ta hit ett andra professionella hockeylag till Vegas, för att öka tillväxten ytterligare”.

AHL kallas i folkmun för NHLs ”farmarliga”, och är den näst högsta hockeyligan i NHL. AHL är en plantskola för kommande världsstjärnor, och detta är något som Golden Knights president, George McPhee, vill framhäva.

”Det har alltid varit ett mål för Vegas Golden Knights att ha ett AHL-lag på hemmaplan enda sedan laget bildades”, sa McPhee. ”Nu är vi närmare än någonsin att uppfylla målet. 87% av alla NHL-spelare kommer från AHL, och våra lokala supportrar kommer att kunna följa våra talanger på nära håll och se dem blomma ut till NHL-spelare”.

Rampage kommer att spela resten av säsongen i San Antonio, men laget kommer att flyttas redan till nästa säsong. Det nya namnet och loggan är ännu inte fastställt, men säsongen 2020-21 kommer Rampage att spela i Henderson, Las Vegas.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här