Foto: Bildbyrån

Efter totalt 4-2 i matcher mot San Jose Sharks är St Louis Blues klara för Stanley Cup-final för första gången på 49 år. Matchserien avgjorde natten till onsdag svensk tid då Blues vann med 5-1 hemma i Enterpise Center.

I laget hittar vi bland annat svenskarna Carl Gunnarsson, Alexander Steen och Oskar Sundqvist. För Alexander Steen var det en femton år lång förbannelse som bröts när han nu äntligen får spela sin första Stanley Cup-final.

”Sjukt kul”, säger Steen om avancemanget. ”Men jag tycker vi gjorde en väldigt bra match ikväll. Vi fokuserade på helt rätt saker och ägnade oss bara åt det vi kunde kontrollera. Det har varit mycket snack om vad en seger skulle betyda för hela stan, men vi klarade av att stängas ute allt det.”

Nu väntar Boston Bruins, som vann sin matchserie mot Carolina Hurricanes med 4-0 i matcher. Första drabbningen mellan Blues och Bruins är på tisdag natt svensk tid, då finalserien startar i Boston. St Louis Blues har aldrig vunnit Stanley Cup och senast laget var i final var 49 år sedan. Boston Bruins har fem Stanley Cup-titlar, varav den senaste kom 2011.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
alexander@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här