Foto: Bildbyrån

Hockeyresultat kunde för några veckor sedan rapportera om kontraktsdiskussionerna mellan Washington Capitals och Nicklas Bäckström. Inatt skrev Bäckström på ett 5-årskontrakt med klubben värt drygt 460 miljoner kronor.

Efter långa förhandlingar har Nicklas tillslut skrivit på nytt kontrakt med Washington Capitals. Kontraktet är värt dryga 460,000,000 kr och Bäckström ser ut att stanna i klubben i resten av karriären, då kontrakten sträcker sig över 2025.

”Jag är född och uppvuxen i klubben och det är här jag vill avsluta karriären. Jag skulle inte kunna se mig själv i någon annan tröja och jag vill inte spela någon annanstans. Så jag är väldigt lyckligt lottad som kan skriva på nytt kontrakt här”, sa Bäckström i en intervju med nhl.com.

Efter att byggt upp en stark relation med klubben valde Bäckström att förhandla sitt nya kontrakt helt utan agent, och Bäckström kommer nu vara 37 år gammal när kontraktet går ut. En livslång relation med Capitals är att räkna med, vilket glädjer laget store stjärna Alex Ovechkin som dagligen frågat Bäckström hur det gått i kontraktsförhandlingarna.

”Han kom och gav mig en stor kram”, sa Bäckström angående sin kedjekamrat. ”Det var snällt gjort av honom och han har varit väldigt intresserad om hur det gått i förhandlingarna. Han var glad över beskedet och det var jag också”.

Nu när förhandlingarna är slut kan Bäckström fokusera på att spela hockey och ta Capitals till ännu ett Stanley Cup-slutspel.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här