Foto: Bildbyrån

Rögles backstjärna Kodie Curran som gör sin andra säsong i SHL kan nu bli historisk. Efter att ha producerat poäng i massor så ligger Curran tvåa i den totala poängligan, så högt har aldrig en back slutat i den totala poängligan sedan starten av serien 1975. 

Kodie Curran hade en bra första säsong i Rögletröjan där han stod för 37 poäng, vilket gav honom en andraplats i Rögles interna skytteliga och totalt blev han elva i totala poängligan. Den här säsongen har Curran spelat än bättre och är nu uppe i 48 poäng, vilket gör att han placerar sig tvåa i den totala poängligan.

Så högt har aldrig en back tidigare slutat i den total poängligan, säsongen 2010/2011 var den högsta placeringen från en back någonsin i SHL. Då slutade David Rundblad på en tredjeplats i den totala poängligan.

Detta är alltså något som Kodie Curran nu kan slå, med sina 48 poäng har Curran endast Färjestad forwarden Marcus Nilsson framför sig som har gjort 51 poäng. Bakom Curran hittar vi Brynäs forwarden Anton Rödin på 46 poäng samt fjolårets vinnare av poängligan Frölundas Ryan Lasch på 45 poäng.

Men fortsätter Kodie Curran att hålla sitt poängsnitt som han har haft under säsongen med 1.06 poäng per match så kommer Curran när grundserien är slutspelad att bli historisk.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här