Foto: Bildbyrån

Dick Axelsson drog på sig en utvisning i matchen Rögle – utan att vara på isen. Utvisningen för osportsligt uppträdande visade sig vara kostsam, då Zaar satte Rögles ledningsmål i det efterföljande numerära överläget.

Det var en hård och jämn match mellan Djurgården och Rögle på fredagkvällen, och det såg länge ut som om matchen skulle gå till förlängning. Men med knappt tio minuter kvar av matchen tar Dick Axelsson en tveksam utvisning, då han drabbas av en två minuters utvisning för osportsligt uppträdande efter att ha skrikit på domaren.

”Den utvisningen blev helt avgörande för matchen”, sa Dif-tränaren Robert Ohlsson till Cmore.

Utvisningen visade sig vara kostsam, då Rögle avgjorde matchen i det efterföljande numerära överläget. Efteråt var Axelsson frustrerad och skrev ut sina tankar på Twitter.

”Jag ber om ursäkt. Jag får 2 min abuse idag pga jag skriker ”det är ju förfan solklart” och domaren säger att ordet solklart är över gränsen (linjedomaren) . Om domarna ska gå ut och cirkulera i media så ska sanningen fram också”, skrev Axelsson på Twitter.

Rögle förlorade skotten med 29-37 vann tillslut matchen med 3-1, och ökade avståndet till fyra poäng ner till Skellefteå på 7:e-platsen.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här