Foto: Bildbyrån

AIK var förra säsongen ett imponerade lagbygge. Laget vann hockeyallsvenskan med 11 poängs marginal, och var ett kvalspel från en plats i SHL där man föll på målsnöret. Inför årets säsong har laget tappat några tongivande spelare där framför allt lagkaptenen Christian Sandberg är det tyngsta tappet. Sandberg som representerat AIK i hela sin aktiva karriär valde i år att byta hockeyallsvenskan mot SHL för spel i HV71.

Men att AIK skulle inleda säsongen med att ligga sist i hockeyallsvenskan efter sex omgångar var det nog inte många som trodde. Laget har inte fått spelet att fungera alls och har endast skrapat ihop tre poäng på de inledande matcherna. Inte blev inledningen av säsongen bättre under onsdagen, när AIK tog emot BIK Karlskoga. Bortalaget gick in och körde över AIK och kunde enkelt ta med sig 3 poäng från hovet. Matchen slutade 6-1 till Karlskoga.

– Vårt Powerplay är bedrövligt och har varit så hela säsongen. Det är under all jävla kritik, sade AIK spelaren Johan Porsberger till Cmore efter matchen.

AIK måste snabbt vända den negativa trenden som laget satt sig i innan krisen blir att för djup och laget risker att bli avhängda i botten såhär tidigt på säsongen. Nästa match väntar tuffast möjliga uppgift för Solna laget när serieledarna Timrå kommer på besök till hovet under fredagen.

Övriga resultat i hockeyallsvenskan under onsdagen
Södertälje – Almtuna 1-2
Västervik – Tingsryd 3-5
Timrå – Modo 3-2
Mora – Kristianstad 3-2
Karlskrona – Västerås 4-3 efter förlängning
Björklöven – Vita Hästen 2-1

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här