Foto: Bildbyrån

Krisen i AIK hockey är total, laget ligger sist i hockeyallsvenskan med 14 poäng och laget har nio raka förluster. Ledningen gjorde så sent som för två veckor sedan ändringar i tränarstaben men väljer nu alltså att ta ytterligare ett steg och sparkar tränaren Jussi Salo. 

Jussi Salo som blev huvudtränare för AIK inför säsongen har haft en tung säsong som tränare. Klubben har gått från ett topplag i hockeyallsvenskan förra säsongen till att i år ligga sist i tabellen och med 6 poäng upp till närmaste lag ovanför.

Dessa resultat har fått AIK att agera och Jussi får efter 19 matcher lämna sitt uppdrag som huvudtränare för AIK. Klubben har valt att anställa Bobo Simensen som huvudtränare för resten av säsongen. Bobo är ett känt namn inom AIK kretsar och har tränat klubben vid flera tillfällen tidigare, senaste gången Simensen tränade AIK var säsongen 2005/2006. Han var även tränare för klubbens J20 lag under säsongen 2009/2010.

– Jag har varit AIK:are sedan barnsben och det är en stor grej att komma tillbaka. Jag vet att det kommer blir tufft men det finns bra kvalité i spelarna, men laget har inte fått ut sin fulla potential. Min uppgift blir att få spelarna att inse det och skapa ett enkelt spel som gör att vi kan börja vinna matcher, sa Bobo till AIK hockey när det blev klart att han skulle bli ny tränare i klubben.

Klubben meddelande samtidigt att övriga ledare i staben kommer att fortsätta kring laget.