AIK som har haft de kämpigt under hela säsongen hade inför mötet mot Karlskrona, tio raka förluster och senaste segern för laget kom den 11:e december när laget besegrade Kristianstad. Men så igår fick AIK återigen jubla när laget besegrade Karlskrona på bortaplan med 2-1 och tre otroligt viktiga poäng trillade in för AIK. 

Det började bra direkt från start för AIK när laget tog ledningen med 1-0 redan efter en minut i matchen genom Johan Porsberger. Första perioden var annars en jämn historia där båda lagen skapade en del farligheter men 1-0 till AIK stod sig perioden ut.

I den andra perioden tog hemmalaget Karlskrona över spelet och förde matchen, de skapades flera chanser och när laget fick chansen i powerplay när det spelats 13 minuter efter att Gustav Bouramman i AIK åkt på en utvisning utnyttjade hemmalaget detta. Viktor Liljegren kunde skjuta in kvitteringsmålet och 1-1 i matchen. Ett resultat som stod sig resten av perioden.

Den tredje perioden var det mest en kamp mellan lagen och inget av lagen kom till speciellt många skottlägen, men återigen så var det ett powerplay som skulle bli avgörande. William Pethrus fick två minuters utvisning för hackning när det spelats halva tredje perioden. Ett övertag som AIK utnyttjade, Hugo Leufvenius kunde göra 2-1 till AIK. Leufvenius som tidigare under säsongen just representerade Karlskrona visade att släkten är värst.

AIK kunde sedan hålla undan och vinna matchen med 2-1, en otroligt viktig seger för bortalaget som nu tog in viktiga poäng på lagen framför sig i tabellen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här