Foto: Bildbyrån

Admiral Vladivostok grundades inför säsongen 2013. Klubben klev då direkt in i KHL, men på grund av den rådande coronakrisen så har inte klubben råd att delta i KHL under nästa säsong.

Admiral Vladivostok grundades i den ryska staden Vladivostok som ligger så långt österut i Ryssland de går att komma, vid gränsen till Kina och Nordkorea. Klubben har sedan 2013 varit en del av KHL-organisationen, den bästa placeringen som nått är en kvartsfinal plats vilket laget nått vid tre olika tillfällen. Senast klubben nådde en sådan framgång var säsongen 2016/2017.

Men nu är det slutspelat för Admiral Vladivostok i KHL för den här gången, under onsdagen meddelades det att klubben inte kommer ha ett lag i KHL, detta efter ett beslut från stadens idrottsminister.

Admiral kommer finnas kvar som klubb men endast bedriva ungdomsverksamhet, beslutet att inte ha ett lag i KHL är satt på obestämd tid.

Pengarna som skulle ha använts till att bedriva seniorverksamheten i Admiral kommer bland annat gå till att bekämpa den pågående corona spridningen.

Svenskarna Adam Almqvist och Markus Ljungh spelade under den gånga säsongen för Admiral men får nu alltså se sig om efter en ny klubb.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här