Foto: Bildbyrån

Covid-19 har slagit hårt mot hela samhället och idrotten är inget undantag. Regeringen bestämde därför att tillsätta ett stödpaket på 500 miljoner kronor till idrottsrörelsen. Det är nu hela 194 hockeyklubbar som valt att ansöka kompensationsstödet med anledning av coronaviruset. 

Det är inte bara elitklubbarna som har drabbats hårt ekonomiskt av inställda slutspel och förlorade publikintäkter. Även mindre klubbar har det svårt ekonomiskt till följd av coronaviruset. Detta visas inte minst efter att 194 hockeyklubbar runt om i landet har ansökt om ekonomiskt stöd via IF-stödet hos Riksidrottsförbundet.

Redan någon vecka efter att regeringen sköt till med 500 miljoner kronor i stödpaket så flaggade Riksidrottsförbundet för att den ekonomiska krisen inom idrottsrörelsen skulle bli betydligt värre än så och att mer pengar skulle behöva skjutas till.

– Det är verkligen ett extraordinärt läge som vi befinner oss i, hela samhället, men också svensk ishockey. Hittills har inställda SM-slutspel och kvalspel fått stor uppmärksamhet med det stora ekonomiska bortfallet det genererat. Att nu hela 194 hockeyföreningar i Sverige sökt om ekonomiskt stöd visar också hur omfattande situationen är och hur brett Coronapandemin slagit mot svensk ishockey även i form av exempelvis inställda utbildningar, sommarhockeyskolor och cuper, säger Anders Larsson, ordförande i Svenska Ishockeyförbundet till förbundets hemsida.