Mika Zibanejad startade NHL-säsongen på bästa möjliga sätt. Med makalösa fyra mål och fyra assist på de två inledande matcherna belönades svensken med utmärkelsen “Veckans stjärna” av NHL.com.

Den 26-åriga Stockholmaren blev utsedd till lagkapten inför fjolårssäsongen och är tänkt att vara en nyckelspelare i årets New York Rangers. Förväntningarna var högt ställda på Zibanejad och hans Rangers inför säsongen och laget har börjat bra, men 8 poäng på två matcher var inte något svensken förväntat sig.

“Jag vet inte riktigt vad som händer, men det är bara att njuta så länge det varar”, sa en exalterad Zibanejad till Sportbladet efter succé-inledningen. 

Rangers startade säsongen med att borta-slå Winnipeg Jets, där Zibanejad bidrog med tre assist och ett mål. Hemmapremiären två dagar senare slutade med en 4-1-vinst, där svensken gjorde alla fyra poäng varav ett hat-trick. Hat-tricket kom mot Ottawa Senators, som draftade Zibanejad 2011 och laget svensken representerade i sin NHL-debut 2012.

Senast en spelare gjorde åtta poäng på de två säsongs-inledande matcherna i NHL var 24 år sedan, närmare bestämt 1995. Zibanejads makalösa insats belönades med liga-utmärkelsen “Veckans stjärna”. 

I övrigt har NHL-svenskarna rivstartat årets NHL-säsong och hela 21 svenskar gjorde poäng i helgen. 

Här är hela listan:

Viktor Olofsson (2 mål)

Rasmus Dahlin (2 assist)

Mattias Johansson (1 assist)

Viktor Hedman (1 assist)

Mika Zibanejad (4 mål, 4 assist)

Patrik Hörnqvist (2 mål)

Marcus Pettersson (1 mål)

Gustav Nyquist (1 mål)

William Nylander (1 mål)

Viktor Arvidsson (1 mål)

Filip Forsberg (1 mål)

Mattias Ekholm (1 mål, 1 assist)

Calle Järnkrok (1 mål)

Mattias Janmark (1 mål)

Carl Gunnarsson (1 mål)

Gabriel Landeskog (1 mål)

Hampus Lindholm (1 mål)

Erik Karlsson (1 mål)

Elias Lindholm (1 mål)

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här