Foto: Bildbyrån

Fredrik Claesson gjorde sitt första mål i New Jersey Devils-tröjan och Zibanejad blev på nytt målskytt för sitt New York Rangers, men laget förlorade derbyt mot Devils natten till söndag.
– Vi gjorde det enkelt för dem, sa Zibanejad efter matchen.

Fredrik Claesson värvades från Carolina den 28:e Februari, och inatt fick svensken göra sitt första mål för sin nya klubb. Claesson gjorde 3-2-målet i Devils derby-vinst mot Rangers.

Zibanejad gjorde mål för fjärde matchen i rad, och har nu gjort mål i 10 av de senaste 11 matcherna. Det var dock en besviken Zibanejad som mötte de mixade zonen efter matchen.

”Vi gjorde det väldigt enkelt för dem”, sa Zibanejad till nhl.com efter matchen. ”Vi hade inga svar helt enkelt, och vi grävde ner oss själva. I fortsättningen kan vi inte göra så, med tanke på att alla matcher som är kvar är av slutspelskaraktär. En dålig insats rakt igenom”, sa en besviken Zibanejad efter derbyförlusten.

Igor Shesterkin, som varit borta efter att ha skadat sig i en bilolycka, var tillbaka mellan stolparna, men blev utbytt efter att ha släppt in 5 mål på 23 skott. Henrik Lundqvist fick spela den sista perioden, och räddade 5 av 6 skott i Rangers förlust.

Tränare David Quinn fortsätter dock att försvara sina målvakter.

”Målvakterna var inte vårt problem ikväll”, sa Quinn efter matchen. ”Jag tycker inte en enda spelare var bra ikväll”.

Rangers ligger nu tre poäng bakom rivalerna från Long Island, New York Islanders, och Columbus Blue Jackets som innehar de två sista slutspelsplatserna.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här