Foto: Bildbyrån

Det hela började med att Toronto Maple Leafs valde att sparka sin tränare Mike Babcock, som då var NHLs bäst betala tränare. Efter att han fått sparken började kritiken mot Babcock strömma in. Näst på tur var Bill Peters i Calgary och nu anklagas även Marc Crawford för att ha förnedrat tidigare spelare.  

Nästan direkt efter att Toronto släppte bomben att man sparkat sin tränare Mike Babcock så riktats stark kritik mot honom. Babcock anklags för sin lederstil där han ska ha brutit ner sina spelare psykiskt. Efter att flera spelare berättat om deras upplevelser med Babcock så kom snart nästa tränare att stå i hetluften. Det var Bill Peters tränare i Calgary som har blivit anklagad för rasism av en tidigare spelare samt för att ha riktat våld mot sina spelare. Detta fick Bill Peters att lämna in sin avskedsansökan och sedan i slutet av November är han inte längre tränare för Calgary.

Anklagelserna mot tränare i NHL var inte över där utan nu är det nästa tränare Marc Crawford som är assisterande tränare för Chicago som står anklagad för grov kränkning. Detta ska ha skett när han var huvudtränare för Vancover och Los Angeles i början och mitten av 00-talet. Marc Crawford har även varit tränare för Dallas Stars , ZCS Lions i Schweiziska ligan samt assisterande tränare i Ottawa innan han inför den här säsongen blev assisterande tränare för Chicago Blackhawks.

Marc Crawford ska enligt tidigare spelarna Brent Sopel och Patrick O’Sullivan använt sig av både psykiskt nedbrytning av spelare samt att han ska ha använt sig av fysiskt våld mot spelare. Dessa anklagelser har fått Chicago att agera. Klubben väljer att stänga av Crawford under tiden som en intern utredning pågår kring anklagelserna.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här