Foto: Bildbyrån

Det har under säsongen varit flera bytesaffärer mellan olika klubbar i SHL. Där en spelare från vardera lag har bytts. Under Måndagen blev ytterligare en sådan affär klar när Malmö och Brynäs gör ett byte. Adam Brodecki lämnar Brynäs för Malmö samtidigt som Marcus Björk går i motsatt riktning. 

Malmö Redhawks och Brynäs har alltså gjort klart med ett spelarbyte. Malmö får in forwarden Adam Brodecki och Brynäs får i sin tur in backen Marcus Björk.

Adam Brodecki som inför den här säsongen återvände till Brynäs, klubben han representerade både i J18, J20 och senare i A-laget innan han till säsongen 2016/2017 gjorde en flytt till Växjö. Där spenderade han två säsonger och vann bland annat SM-guld. Säsongen 2018/2019 bytte han Växjö mot Linköping innan han till den här säsongen åter var tillbaka i Brynäs. Men nu går alltså flyttlasset åter när Brodecki är en del av bytesaffären mellan Brynäs och Malmö. Brodecki har skrivit på ett avtal med Malmö som sträcker sig över två säsonger. Adam har under den här säsongen spelat 37 matcher och gjort 14 poäng.

Marcus Björk som går motsatt riktning från Malmö till Brynäs har skrivit ett kontrakt med Brynäs som sträcker sig över nästa säsong. Björk som kom till Malmö i mitten av förra säsongen har under sin tid i Malmö spelat totalt 53 matcher och svarat för 17 poäng.

Såhär säger klubbarna på sina respektive hemsidor gällande spelarbytet;

– Vi har följt Adam under en tid och ser med spänning fram emot att få in honom i vårt lag. Han är en fartfylld spelare som besitter en stor potential. Han får en trygghet här med ett kontrakt som sträcker sig över ytterligare två säsonger, något som vi tror kan få honom att bli en bättre spelare, säger Malmö Redhawks sportchef Patrik Sylvegård till klubbens hemsida.

— Vi har tittat på honom hela säsongen och har varit intresserade en längre tid eftersom han suttit på utgående kontrakt. Sen dök möjligheten upp att ta hit honom redan nu, vilket vi ser som jättepositivt, säger Michael Sundlöv som är herransvarig i Brynäs till klubbens hemsida.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här