Foto: Bildbyrån

William Karlsson gjorde i natt sitt 100:e NHL-mål när Golden Knights vann med 3-0 mot New Jersey Devils. Robin Lehner höll även nollan för första gången i Golden Knights-tröjan.

I December 2018 blev William Karlsson historisk, då han var den första spelaren i Golden Knights historia att göra 100 NHL-mål. Inatt nådde Karlsson ännu en 100-milstolpe, då han gjorde sitt 100:e NHL-mål i karriären. Märsta-sonen gjorde även en assist, och var inblandad i två av tre Golden Knights-mål.

William Karlsson ansågs inte vara en poängspelare i början av sin NHL-karriär, och gjorde aldrig mer än 30 poäng per säsong innan han kom till Vegas. I Golden Knights har det lossnat för Karlsson, som har varit en av klubbens bäst producerande spelare sedan han anslöt till den nystartade klubben 2017. 82 av Karlssons 100 mål har gjorts i Golden Knights-tröjan.

Robin Lehner hade även han en bra dag på jobbet, då han räddade 27 skott och höll nollan i den blott andra matchen för Golden Knights. Robin Lehner var främst värvad som en andremålvakt bakom storstjärnan Marc-Andre Fleury, men kommer nu att ge Fleury konkurrens om förstaspaden, då kanadicken gjort en del svaga insatser denna säsong samtidigt som Lehner spelat stabilt sedan han anslöt till klubben förra veckan.

I och med vinsten ökar nu Golden Knights avståndet ner till slutspels-strecket, och har nu 7 poäng ner till Vancouver Canucks på fjärdeplatsen i Pacific Division.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här