Foto: Bildbyrån

Timrå IK är nära en SHL-plats till nästa säsong efter att man besegrade Björklöven med 6-2 i finalen av Hockeyallsvenskan. Medelpadingarna behöver en seger till i matchserien för att avancera till den svenska högstaserien.

Under måndagen spelades den fjärde matchen i den hockeyallsvenska matchserien mellan Timrå och Björklöven. Efter ett längre uppehåll vann Timrå igår (söndag) och tog taktpinnen i serien. Idag skapade sig laget matchboll i nästa match efter en bekväm seger med 6-2.

Björklöven var säkerligen revanschsugna efter gårdagens förlust, men Timrå såg ostoppbara ut för kvällen. Man tog ledningen redan efter drygt fem minuter av den första perioden och satte dit tvåan innan första periodpaus.

I den andra perioden fortsatte Timrå att ösa på. Efter ett snöpligt 3-0 mål ökade laget på till både 4-0 och 5-0 innan Alex Hutchings kunde reducera för Björklöven innan den andra periodens slut.

Björklöven reducerade ytterligare till 5-2 tidigt i den tredje perioden men närmare än så kom man inte. Istället kunde Jakob Ragnarsson punktera matchen och fastställa slutresultatet till 6-2.

I och med segern är nu Timrå endast en seger från att spela i SHL säsongen 21/22. Björklöven har därmed kniven mot strupen under resterande matcher av finalserien.

Nästa match i den hockeyallsvenska finalserien spelas onsdagen den 12 maj med matchstart 19:30.

Björklöven – Timrå 2-6 (0-2, 1-3, 1-1)

Målskyttar Björklöven: Alex Hutchings, William Eriksson

Målskyttar Timrå: Jonathan Dahlén, Per Svensson, Jakob Ragnarsson, Jeremy Boyce-Rotevall, Filip Westerlund, Johan Lindholm

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här