En av NHL:s bästa backar denna säsong är Victor Hedman. Tampa Bay-backen har möjligheten att vinna pris som bästa back i NHL för andra gången i karriären efter att ha blivit nominerad som en av ligans tre bästa backar.

2018 vann Victor Hedman priset som NHL:s bästa back under säsongen och tilldelades den åtråvärde pokalen Norris Trophy. Nu är Örnsköldsvik-sonen på väg att göra det igen. För femte året i rad är han nominerad till pris som ligans bästa back.

Norris Trophy delas ut av NHL:s organisation bestående av magasin, tidningar och hockeysajter och går till den back som spelat på den högsta nivån grundserien igenom.

Victor Hedman har under säsongen spelat 54 matcher för Tampa Bay Lightning och stått för 45 poäng. I slutspelet har Hedman gjort 11 assist på lika många matcher.

Förra säsongen var Hedman en nyckelspelare i det Tampa Bay Lightning som vann Stanley Cup till slut. Han blev efter finalvinsten utsedd till den mest värdefulla spelaren i slutspelet.

De andra två backarna som är nominerade till pris som NHL:s bästa back är Adam Fox och Cale Makar. Adam Fox spelar till vardags tillsammans med Mika Zibanejad i New York Rangers och har stått för en makalös säsong. Fox är en offensiv och rörlig back, som är känd för sin spelförståelse och klubbteknik och har stått för 47 poäng på 55 matcher i ligan.

Cale Makar vann pris som NHL:s bästa ”rookie” den gångna säsongen och den unga backen har varit en viktig del för sitt Colorado, som går bra i Stanley Cup-slutspelet. Han har på 44 matcher i grundserien gjort lika många poäng.

Norris Trophy och övriga priser kommer att delas ut på NHL Awards i juli.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här