Foto: Bildbyrån

Målvakterna dominerade när NHL utsåg Veckans Tre Stjärnor. Inte oväntat blev rookie-målvakten Elvis Merzlikins utsedd till veckans första stjärna, följd av Kyle Connor och Andrei Vasilevskiy.

Elvis Merzlikins, Columbus Blue Jackets
Columbus målvakt är inne i sitt livs form och blev rättmätigt utsedd till veckans första stjärna. Merzlikins höll två nollor på tre matcher, avslutade veckan med en imponerande räddningsprocent på 97.1% och släppte in färre än ett mål per match (0.67 mål/match). Elvis slog även ett klubb-rekord, då han som förste Columbus-målvakt någonsin vann sin åttonde raka match. Välförtjänt utmärkelse för den stekhete letten.

Kyle Connor, Winnipeg Jets
Kyle Connor går återigen mot en poängstark säsong och är nu uppe i 59 poäng på 57 matcher. 23-åringen hade en strålande vecka och gjorde hela 8 poäng (3 mål, 5 assist) på veckans fyra matcher när Winnigpeg tog 7 av 8 möjliga poäng. Den mest framstående insatsen stod Connor för i matchen mot Ottawa Senators. Winnipeg vann matchen med 5-2 och Connor var inblandad i hela 4 av 5 mål, en insats som fick många lag i ligan att titta sig över axeln. 23-åringen har dock kontrakt med Winnipeg fram tills år 2026, så han kommer med all sannolikhet inte att röra på sig än på ett tag.

Andrei Vasilevskiy
Vasilevskiy hade återigen en stark vecka när han vann samtliga tre matcher och bidrog med en stark räddningsprocent på 93.6%. Ryssen förde upp sitt Tampa Bay på en tredjeplats i ligan, och Tampa ser ut att vara en Stanley Cup-utmanare även denna säsong. Den ryske målvakten har inte förlorat en match sedan den 17e December 2019 (16 vinster, 2 oavgjorda) en vinst-rad bara en annan aktiv målvakt (Tuuka Rask) har lyckats med. Vasilevskiy tog även sin åttonde raka vinst på hemmaplan, vilket tangerar klubb-rekordet för antal hemma-vinster för en målvakt. Vasilevskiy har tangerat rekordet de två senaste säsongerna, men aldrig lyckats ta den 9:e segern för att slå rekordet, kommer den i år?

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här