Foto: Bildbyrån

Det var en bra svensk-vecka i NHL och när ligan valde Veckans Tre Stjärnor toppade två svenskar listan. Mika Zibanejad blev utnämnd till veckans bästa spelare i NHL, och Gabriel Landeskog blev tvåa. 

1:a – Mika Zibanejad
Zibanejad går mot sin bästa säsong någonsin, och fortsätter att spruta in poäng för sitt Rangers. Förra veckan var inget undantag, då Mika gjorde hela sju mål på tre matcher och tog sitt lag ännu närmare en slutspelsplats. Nu ligger Rangers bara tre poäng från slutspelsstrecket, och Zibanejad är en stor bidragande faktor till Rangers frammarsch. I fredagens match mot Washington Capitals gjorde Zibanejad 5 mål, något som bara 3 Rangers-spelare i klubbens historia lyckats med. Svensken ligger på femteplats i NHL:s skytteliga, och har gjort flest mål av alla de senaste 20 matcherna.

2:a – Gabriel Landeskog
Två på NHL:s lista är Gabriel Landeskog, som gjorde flest poäng av alla spelare förra veckan, med sina 3 mål och 6 assist på fyra matcher. Colorado går som tåget och är två poäng från första platsen i divisionen. Lagkapten Landeskog har varit en bärande spelare för Colorado de senaste säsongerna, och laget ser i år ut att kunna gå väldigt långt i slutspelet. Är det äntligen dags?

3:a – Leon Draisaitl
Tysken är utan tvekan en av NHL:s bästa spelare denna säsong, och har under stunder till och med varit bättre än superstjärnan och kedjekamraten Connor McDavid. Draisaitl gjorde 4 mål och 4 assist under veckan, och ledde Oilers till tre vinster. 24-åringen leder NHL:s poängliga med sina makalösa 110 poäng på 69 matcher, och om han fortsätter vara lika het i slutspelet kan även Oilers vara med och utmana om Stanley Cup.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här