Igår avgjordes den första matchen i semifinalserien mellan Växjö och Örebro. Den slutade ?-?. I år spelas semifinalen i bäst av fem matcher till följd av det framflyttade slutspelet. Så den första matchen är än viktigare. Båda lagen kom utvilade till semifinalen efter att ha slagit ut Färjestad respektive Leksand med 4-0 i matcher.

Hemmalaget Växjö fick en kanonstart när backen Hardy Häman Aktell satte 1-0 efter bara två minuter. För Växjö var det sedan slut på positiva nyheter i den första perioden. I en sidledsförflyttning fick målvaktsstjärnan Viktor Fasth rejält ont och tvingades utgå efter åtta minuter. Strax därefter skickade Nick Ebert i Örebro in 1-1 i powerplay och om inte det vore nog slarvade hemmalaget i slutminuten av perioden vilket Örebro utnyttjade hänsynslöst och satte dit ledningsmålet. Målskytt var Robin Kovacs.

Sedan dröjde det till i slutet av den andra perioden innan nästa mål skulle komma. Amerikanaren Nick Ebert blev tidigare i matchen målskytt och landsmannen Jack Drury ville inte vara sämre och kvitterade till 2-2 i powerplay när det återstod lite mer än två minuter av perioden.

Efter detta väntade en förlängning som pågick länge och det var inte strax före midnatt som Rickard Gynge kunde avgöra till 3-2 för Växjö. Då hade lagen spelat nästan 100 minuter ishockey då Gynge avgjorde efter 32:02 i femte perioden.