Foto: Bildbyrån

Västerås fick lämna det hockeyallsvenska slutspelet efter att förlorat mot BIK Karlskoga med 3-1 i matcher. Nu meddelar klubben även att man rensar rejält i truppen inför kommande säsong. Elva spelare och en ledare får lämna laget. 

– Vi har känt att vi är inne i ett läge där vi behöver göra en justering och få till en nystart. Då blir det här följdeffekten av det, säger sportchefen Patrik Zetterberg till klubbens hemsida.

Västerås meddelade idag att man gör en rejäl rensning i truppen och flera rutinerade spelare kommer inte få sina kontrakt förlängda. Däribland assisterande lagkaptenen Daniel Öhrn. Även den assisterande tränaren Lars Ivarsson

– De här besluten är de vi känt oss ganska bekväma i att lämna besked till redan nu. Övriga spelare kan fortfarande vara aktuella i det pussel vi ska lägga nu. I vissa fall är det spelare som vi absolut vill ha kvar men som kanske har andra alternativ där de inte har lika bråttom. Vi får se vilka av de övriga som dels kommer passa in i vårt tänk framöver och vilka som vi kan behålla, säger Zetterberg till klubbens hemsida.

Vi kan därmed räkna med att Västerås som enbart har tre spelare under kontrakt över nästa säsong kommer vara rejält aktiva på spelarfronten framöver.

Spelarna som får lämna Västerås IK

Gustav Berglung, lån som återvänder till Frölunda
Simon Edvinsson, lån som återvänder till Frölunda
Calle Ehrnberg
Alexander Younan
Simon Åkerström
Daniel Öhrn
Viktor Hertzberg
Anthon Eriksson
Sebastian Benker
Joakim Hillding
Sam Marklund

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här