Foto: Bildbyrån

Elias Pettersson och Alexander Edler fortsätter att leverera i NHLs säsongsinledning. Vancouver-svenskarna bjöd på stor show och totalt sex poäng när Canucks hemma-vann mot Detroit Red Wings med 5-1.

Firma Pettersson/Edler har bildat ett dominant radar-par i Canucks powerplay, och gårdagens match var inget undantag. Efter att ha hamnat i underläge redan efter 30 sekunder vände tillslut Canucks till 5-1, efter att ha gjort tre mål på fem chanser i numerärt överläge. Pettersson och Edler gjorde varsitt mål och assisterade till två vardera.

”Vi har spelat riktigt bra och har börjat hitta vårt spel”, sa Pettersson till Canucks hemsida. ”Vi är snabbare till pucken, tar snabbare beslut och står upp för varandra. Det måste man göra för att vinna matcher i den här ligan”.

Vancouvers reservmålvakt Thatcher Demko spelade sin första match för säsongen i avsaknad av Jacob Markström, som tillfälligt lämnat Canucks trupp på grund av personliga skäl. Demko fick en tuff start på säsongen, då han släppte in matchens första skott på mål redan efter 30 sekunder.

”Alla målvakter har varit med om det, så det är bara att falla tillbaka på liknande händelser”, berättade Demko till klubbens hemsida. ”Jag kände mig i bra form så jag ville inte låta det målet förstöra min kväll. Det är tufft att släppa in första skottet när man inte spelat på länge, men när man spelar på den här nivån måste man lära sig att lägga sånt bakom sig”.

Målet blev dock Red Wings enda, då Canucks kvitterade sent i första perioden och tillslut vann med 5-1.

Jacob Markström förväntas vara tillbaka med laget innan helgen.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här