Foto: Bildbyrån

Vegas Golden Knights sägs vilja förlänga kontraktet med succésvensken Robin Lehner. Enligt The Athletic kan svensken ha ett erbjudande att ta ställning till ganska snart.

Robin Lehner har onekligen imponerat för Vegas Golden Knights i NHL-slutspelet. Nu ser den svenska målvakten ut att få stanna i Las Vegas en längre tid efter att de senaste åren fått spela under korta kontrakt i New York Islanders och Chicago Blackhawks. Enligt The Athletic diskuterar svenskens klubb för fullt om man ska skriva ett nytt kontrakt med succémålvakten.

I laget finns redan Marc-André Fleury som har två år kvar på sitt kontrakt med Vegas. Kanadensaren togs in som den stora stjärnan när Vegas Golden Knights anslöt till NHL säsongen 17/18. Men nu verkar alltså klubben vilja satsa stort på Robin Lehner istället, som gjort stor succé framför allt i slutspelet där han hållit fyra nollor. Enligt The Athletic ska Vegas vara beredda att erbjuda Lehner ett femårskontrakt med en bra lön för varje säsong. Vegas måste förlänga Lehners kontrakt för att behålla honom, annars blir han en fri spelare när säsongen är slut.

Om Vegas väljer att förlänga med Lehner skulle det förmodligen innebära att man behöver göra sig av med Marc-André Fleury och satsa på en av de två stormålvakterna.

Robin Lehner anslöt till Vegas Golden Knights från Chicago Blackhawks i februari.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här