Foto: Bildbyrån

Linus Ullmark skadade knät i nattens match mot Ottawa Senators, och kommer nu vara borta i tre till fyra veckor. Brynäs före detta målvakt Jonas Johansson kallas upp från farmarlaget Rochester Americans.

I måndagens match mot Ottawa Senators föll Linus Ullmark plötsligt ihop i målgården efter vad som såg ut som en vridning av knät. Ullmark fick ledas av isen av lagkamrater och reservmålvakten Carter Hutton ersatte svensken.

Skadan kommer olägligt för Ullmark, som haft en bra NHL-säsong med en räddningsprocent på 91.4% och 16 vinster på 33 matcher.

Detta betyder dock att den före detta Brynäs-målvakten Jonas Johansson kallas upp från farmarlaget Rochester Americans i AHL. Johansson har haft en bra säsong i AHL, med en räddningsprocent på 92.5% och ett snitt på låga 2.19 i insläppta mål per match.

Johansson lämnade Brynäs för Nordamerika säsongen 2016-17, och har sen dess varvat spel i AHL och ECHL. Detta är första gången 24-åringen får testa på spel i NHL, och Johansson kan få chansen mellan stolparna redan på torsdag, då Buffalo tar emot Montreal Canadians.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här