Foto: Bildbyrån

Inatt var Linus Ullmark tillbaka mellan stolparna efter att ha missat de senaste 17 matcherna på grund av en skada. Comebacken blev en stor succé, då Sabres tog en efterlängtad 3-2-vinst efter straffläggning.

Buffalo Sabres är ett av ligans sämsta lag för tillfället, vilket gjorde Ullmarks comeback än mer viktig för laget. Sabres fick effekt direkt, då Ullmark bar fram laget till en 3-2-vinst mot divisions-ledarna Washington Capitals. Svensken blev stor matchhjälte och var märkbart lättad efter matchen.

”Man vill såklart vara med laget”, sa Ullmark till nhl.com efter att ha varit borta från laget de senaste veckorna. ”Man vill vara med i mixen och göra det man är bra på. Vinnarkänslan går inte att köpa för pengar, det var riktigt skönt att få vinna direkt”.

Sabres vinst var en riktig svensk-seger, då samtliga svenskar var inblandade i målen. Victor Olofsson inledde målskyttet på passning från Marcus Johansson, och Rasmus Dahlin bidrog med två assist i matchen.

Efter matchen hyllades Ullmark av lagkamrat Jeff Skinner.

”Han [Ullmark] var riktigt bra idag”, sa Skinner till nhl.com efter matchen. ”Han gjorde några riktigt bra räddningar och hade riktigt bra returkontroll, vilket är extra viktigt när vi möter ett lag som Washington. De har några riktigt bra spelare som kan skapa kaos runt målet. Han var lugn hela matchen och spelade riktigt bra framför oss”.

Detta var Sabres första vinst på sju matcher, och laget kommer att få det tufft att gå till slutspel.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här