Foto: Bildbyrån

Under tisdagskvällens omgång i SHL fick tre olika spelare lämna matcherna i förtid efter att ha dragit på sig matchstraff. Nu har två av dom stängts av. Spelarna som har blivit avstängda av SHL:s disciplinnämnd är Leksands Patrik Zackrisson Oskarshamns JC Lipon. 

Förseelsen Patrik Zackrisson blir avstängd för är en huvudtackling som delas ut på en Djurgårdsspelare bakom ena målet. Straffet blir tre matchers avstängning och böter på 35 375 kr. Nyckelfaktorerna för avstängningen är att tacklingen träffar i huvudet och medför därför stor skaderisk hos motståndaren.

Oskarshamnsspelaren JC Lipon hade en tråkig debut när han fick lämna matchen mot Rögle i slutet av den andra perioden efter att ha utdelat ett slag mot ansiktet på Röglespelaren Ted Brithen. Spelet var avblåst eftersom en lagkamrat till Lipon hade blivit utvisad när han helt tappa huvudet och slog med handsken/klubban mot Röglespelarens ansikte. Straffet blir två matchers avstängning och nyckelfaktorerna är att slaget är oprovocerat och träffar huvudet.

Artikeln är skriven av:

Martin Fredriksson

Martin Fredriksson – Sportskribent
martin@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här