Foto: Bildbyrån

Oliver Björkstrand blir borta i minst två månader på grund av en fraktur i fotleden, detta rapporterar klubben via sin hemsida.
– Det kommer bli ett stort hål att fylla, sa lagkamrat Pierre-Luc Dubois. 

Björkstrand har haft en suverän NHL-säsong, och leder Columbus interna skytteliga med sina 21 mål, och han ligger även trea i den interna poängligan. Svensken skadade sig i gårdagens match mot Columbus Blue Jackets, och kommer enligt klubbens hemsida missa 8-10 veckor.

”Han är en spelare man kan räkna med i alla situationer”, sa lagkamrat Zach Werenski. ”Jag tycker verkligen att han har hittat rätt den här säsongen, så det är jättetråkigt att se honom skadas”.

Forward Pierre-Luc Dubios håller med Werenski, och stämmer in i hyllningskören.

”Det kommer bli ett stort hål att fylla”, sa Dubios till nhl.com. ”Han har varit en viktig målgörare för us i slutet av säsongen, och är en riktigt bra spelare överlag.

Nyheten om Björkstrands skada kommer olägligt för Columbus, då det är inne i en ordentlig formsvacka och har inte vunnit på de senaste sju matcherna. Utöver Björkstrands skada dras laget med nio andra skador, bland annat svensken Alexander Wennberg. Trots alla skador och den dåliga formen ligger Columbus för närvarande på den första Wild Card-platsen, som skulle innebära slutspel.

Det skadeskjutna Blue Jackets möter Filip Forsbergs Nashville Predators natten till söndag.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här